איגוד תעשיות המזון בהתאחדות התעשיינים בישראל (FIAI) הינו ארגון הגג היציג של תעשיות המזון והפודטק בישראל, בו חברים למעלה מ-250 חברות מזון המייצרות כ-90% מהמזון הארוז שמיוצר בישראל.
בקרב חברי האיגוד ניתן למנות חברות רב-לאומיות הפועלות בישראל, יצרני מזון קטנים ובינוניים (כ-75% מהחברים) וכן סטארט-אפים מעולמות הפודטק והחדשנות.
האיגוד הינו הארגון היציג והמוביל לתעשיית המזון והפודטק מול קובעי המדיניות בממשלה והכנסת לשיפור כושר התחרות של תעשיית המזון בישראל, הובלת מהלכי רגולציה חכמה שתקדם את בטיחות ואיכות המזון לצד הפחתת הנטל הרגולטורי מהיצרנים (לרבות: אימוץ הרגולציה האירופאית), שותף למאבק ביוקר המחיה, הבטחת ביטחון המזון והצלת מזון.
האיגוד יוזם ושותף באקוסיסטם בישראל, תוך שותפות עם: אקדמיה, גופים המקדמים אורח חיים בריא, פרויקטים להצלת מזון, קידום חדשנות ופיתוחה של תעשיית הפודטק ועוד.
האיגוד עוסק במתן פתרונות לאתגריה החשובים של תעשיית המזון והפודטק, תוך מתן מענה הוליסטי מלא לחבריו, ובהם:
- מתן מענה רגולטורי רוחבי ע"י ועדות האיגוד: ועדת רגולציה, הוועדה המקצועית, ועדת כשרות, פורום תזונה.
- בית מקצועי לתעשיית המזון ברמה הענפית ע"י למעלה מ-20 פורומים ענפיים, ובהם: בשר, מחלבות, יקבים ויין, קפה, משקאות קלים, הסעדה, מאפים ודברי אפיה, שוקולד ודברי מתיקה, חטיפים ועוד.
- מתן מענה, ייעוץ וליווי פרטני ליצרנים הקטנים והבינוניים בתחומי רגולציית מזון, הרחבת והקמת מפעלים ועוד.
- ליווי חברות פודטק המצויות בשלב 'מעבר מפיתוח לייצור', תוך מתן ליווי בחיבור לחברות המזון המקומיות, הסרת חסמים רגולטוריים וכן בשלבי הקמת פעילות ייצורית בישראל.
- קידום תזונה ואורח חיים בריא.
- הגברת האמון וחיזוק תדמית תעשיית ואיגוד המזון.
יושב ראש האיגוד: מר ליאור לוי, מנכ"ל ובעלים קבוצת ביסקול.